onsdag 18 januari 2012

En massa lokalfotboll & annat!!

Ännu en ny dag och det har hänt lite i lokalfotbollen sista dygnet.

*****

IFK Berga gör en prestigevärvning och värvar en klasspelare. Mats Theander från Borlänge med ett förflutet i Superettan. Säsongen 2010/11 gjorde han hela 33 mål på 40 matcher för sitt division 2-lag Falu FK. IFK Berga "Snodde" Mats Theander framför ögonen på både Lindsdals IF och Real Oskarshamn.

Kuriosa om denna övergången är ju att Mats tackar nej till Lindsdal på grund utav att han inte är villig att lägga den tid som behövs för att spela division 2 fotboll. Det som är lite roligt är att han kritar på för en division 3 förening och kommer behöva lägga lika mycket tid ändå. För du tränar lika mkt och spelar lika mkt i division 3 som 2. Dumt val, jag hade gärna sett honom i Liffen.

*****

Nenad Djordevic är fri att lämna Krylja Sovjetov och det mesta tyder just nu på att han flyttar "hem" till sin familj i Nybro. Detta medför att Kalmar FF med största sannolikhet får ett för allsvenskan ytterst ovanligt meriterat nyförvärv som kommer höja statusen i både KFF och Allsvenskan avsevärt. Det blir hårt om mittbackspositionerna och det blir intressant att se hur Nanne Bergstrand mönstrar startelvan när serien drar igång om detta går vägen. Paulus Arajuuri lånas ut?
*****

Det har nog inte undgått någon. Ricardo Santos, den mediokre föredetta KalmarFF-anfallaren har skrivit på ett 1+1 kontrakt med Djurgårdens IF. Visst, han gjorde 22 mål på 80 matcher för Kalmar och det är inte total katastrof men jag ser tillbaka på hur han under den gågna säsongen var pinsam i det mesta han gjorde. Han gjorde inte ett uns extra och jag kan inte begripa varför inte Nanne Bergstrand började satsa på Måns Söderqvist istället. Jag säger som Markku, det förblir en gåta!! Nä, Jag är bara väldigt glad att Kalmar FF valde att inte förlänga hans kontrakt, precis lika glad som jag är över att det är just Djurgården som får ta hand om denna strulpelle.

*****

Kalmar AIK värvar ungt, denna gång från Kalmar FF. Meriton Kozhani, 15 år gammal har bestämt sig för en säsong i "klubben". En talang som Stegen hoppas kliver upp i representationslaget inom kort.

*****

Bergkvara IF värvar Örjan Mattsson, 25,  som härnärmast har spelat division 4-fotboll i IFK Bergavik i hälsingland Han beskrivs som en ”positionssäker spelare som oftast gör lättast och bäst val" enligt IFK Bergaviks hemsida.

*****

Valberedningen i Kalmar FF har kommit med sitt förslag. Ronny Nilsson föreslås ta över ordförandeklubban på årsmötet i mars. Det var väldigt många som trodde att det kanske var dags för en nyare styrelse och därmed sätta Pontus Löfgren i spetsen. Men så blev inte fallet men alla som är insatta i KFF vet att Ronny Nilsson är ett utomordentligt val och blir han framförstad i mars så kommer han göra ett kanonval. Jag är mycket nöjd!

*****

Norrlidens IF, eller ska vi säga FC Norrliden som det nya namnet kommer vara på föreningen. Det verkar vara mycket jobb kvar innan det är klart, men Johan Hjulström jobbar hårt för att få till en ny förening för att fortsätta sitt spel i division 6 även iår.

*****

Landskamp ikväll, Sverige möter Bahrain och jag lär vara bänkad vid TV:n. Visst det är ingen roligt landslag Sverige har på januari-turnen men jag finner det intressant att se vilka som tar ett steg framåt och i vissa fall tar ett steg bakåt. Det är 4 debutanter i startelvan så det ska minst sagt bli trevligt.

*****

Ikväll skall Sebastian Andersson, Kalmar FF intervjuas och så släpps intervjun på söndag kväll i vanlig ordning. Så håll till godo, är det något ni vill fråga, så får ni absolut kommentera här i bloggen så ställer jag kanske din fråga under intervjun!

*****

13000+ besökare på bloggen. Tack för det!

2 kommentarer:

  1. Du refererar lite för ofta till saker som Markuu sagt. Rövslickeri på hög nivå.

    SvaraRadera
  2. God morgon Johan!

    Rövslickeri? Det är inte så lustigt med tanke på att det inte finns speciellt många bloggar lokalt så det faller sig ganska naturligt att jag referear till både Markku och Daniel emellanåt. Dessutom pratas vi vid dagligen och då blir det så.

    Att jag skulle "Slicka Markkus Röv" är högst osannolikt, därmot har han ofta goda tankar och värderingar...

    Hur vore det om du kunde ge lite konstruktiv kritik istället för att bete dig som en lustigkurre?

    MEN, jag ska tänka på det i framtiden, det är ett löfte..

    SvaraRadera

"Anonyma meddelande" som ej är märkta med namn borttages!